Programok

Régésztörténetek 2.0

info heading

info content

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

36 1 327 7700/450

https://mnm.hu/hu

Magyar Nemzeti Múzeum, Múzeum krt. 14–16. Lapidárium

2021.06.18 18:00

12 – 100 éves korig

Régésztörténetek 2.0

A márciusban megrendezett nagy sikerű „A hely – Régésztörtének a Hernád völgyéből” című kerekasztal beszélgetés folytatásaként olyan újabb lelőhelyek kerülnek bemutatásra, melyek feldolgozásán jelenleg is dolgoznak a Magyar Nemzeti Múzeum Régészeti Örökségvédelmi Igazgatóság munkatársai.

Ha kíváncsi arra, hogy hány régészeti korszak került elő Balatonszentgyörgy határában, milyen római kori leletekkel gazdagodott a tudomány a birodalom határtartományából, milyen egy városi ásatás, vagy hogyan temették el halottaikat a kelták a Cserehát lábánál, akkor a beszélgetésen a helye! A leletek és régészeti jelenségek nem csak régész kollégáink által kerülnek bemutatásra, hanem megismerkedhetnek azzal is, hogy milyen kihívásokat jelent azok restaurálása is.

A beszélgetés apropója a „Régésztörténetek” című online kiállítás újabb tartalmakkal való bővülése, melyről az alábbi linken tájékozódhat: https://mnm.hu/hu/kiallitasok/virtualis-kiallitas/regesztortenetek

A helyszín befogadóképességétől, illetve az aktuális egészségügyi szabályoktól függően előzetes jelentkezés szükséges lehet.